Tuesday, 18 December 2012

The Lazy

Shamira | Tuesday, December 18, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum. Hai.

Uhm, first nak minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. Sebab lama x update blog. Tittle pon 'The Lazy' kan? Meaning? Aku nie pemalas lha. Hewhew.
Cuti nie masa aku di habiskan dengan makan, tido, mandi, baca novel, online. X bermakna kan? Tapi x der lha sepanjang masa tu jer kerja aku. Haha. Lagi pon mira x update blog ada sbb gak, sbb otak nie kering xdak idea nak update entri apa. :p

Okayh, sekarang nak tunjuk my own handmade Pavlova. Buat sendiri ok tanpa bantuan ibu dan kakak. Hahah. *tngh bangga dan perasan* muntah warna-warni

*Dont jugde a things by its look* xD

Ingat nak tunjuk resepi, tapi malas lha. Sendiri pon tengok Dekat Mr. Google jer.
Tp, kalau x letak buah tu pon ok jgk sebenarnya, Kalau letak lg awesome lah, tambah buah yg masam.
Aku letak buah mangga a.k.a pelam ja. Sbb xde buah kiwi/strawberry.

Okay, dome for this entry. Sorry pendek je kan. Huhu. 
Bye bye. ^^

thanks for reading*

Monday, 3 December 2012

December?

Shamira | Monday, December 03, 2012 | 2 Comments |
Assalamualaikum dan Hye.
Oppa, amma, chingu, harabuji, haramoni, unnie, oppa, ahjumma, ahjusshi, yeorobun, Anneyeong!

Cepat nya masa berlalu kan? Tu lah orang kata Masa tu emas kalau tak guna betul2 rugi.
Rasa x percaya dan bulan December/12, rasa baru jaa masuk sekolah darjah 1 jumpa kawan2 baru. Tahun depan x tahu lah sekolah sama ke tidak. Rabu ni nak keluar outing ngan classmate tp x banyak yg boleh pegi sbb balik kampung, tiba2 sebak menghinggap di hati  huuuu bila lg lah nak dpt jumpa hampa.. Hari khamis birthday Nurul a.k.a Joyah.. Joyah? Ya, joyah dia suka ckp menda tu kalau ada benda yg dia x suka jadi. HAHA! xD Mira suruh dia buat makan2 hari khamis tu panggil kawan2, boleh la jumpa kan? Tp nak beli hadiah apa? Rabu ni lah beli sama keluar tuu :D
Td nak pi rumah nurul amek borang MRSM, ternampak orang tu pakai baju melayu. HAHA! Dpt jugak nampak muka dia setelah sekian lamanya. Cis! Sempat lg dngn jiwang karatnya! Itu lah pengaruh novel banyak sangat.. Sekarang cuti, kerja baca jelah novel yg bertimbun2 dlm rak kat bilik tu. Tenagh baca satu novel ni tebal jugak la tajuk dia 7 Hari MencintaiMu. Best novel tu, sedih jugak. Untuk yg dah pernah baca, best kan? Ainin dah pernah baca kan? Semalam tido pukul 4 pagi semata-mata nak baca novel. Apa ni, aku melalut sampai ke bab novel pulak. Hehe, sory.
Erm, rabu ni kakak last paper SPM nya, LK kalau x silap. Wish you luck Sis :)
December ni bulan yg agak boring sebenarnya. Kecuali 15 december ni x boring kot! Sbb nak pi beli fon baru yg dijanjikan sebagai hadiah UPSR. Hehe *angkat kening dua belah* xD
December ni, x tau lg nak pegi holiday mana, maybe KL dan entah la. X bincang pon lg bab holiday :3
December ni jugak mungkin menjadi bulan yg dipenuhi dngn kegiatan membuat cakes. Haha.
Biasalah kakak kan hobi dia buat kek samalh ngan adik nya. Menumpang sekaki. Kemarin ajak kak buat pavlova, dia ckp tunggu lps hari rabu, dia buat kek puas2.

Eh, panjang lah pulak aku melalut. Pening x entri kali ni?
Mesti la kan, selalu entri entri mira semua nya melalut je. Haha
Ok, sudah cukup sudah untuk entri hari ni.
Assalamualaikum. Bye. *berhiburlah anda dengan entri berhabuk ini, kahkahkah*

Monday, 26 November 2012

Syukur :)

Shamira | Monday, November 26, 2012 | 0 Comments |
Assalamalaikum =)
Sihat ka? Makan dah? *Banyak tanya sbb lama x update blog, haha*

Busy lah walaupon dah holiday, haritu dah dpt result.. Nak tau ka? Haha, Alhamdulillah dpt 5A.
Nak tau cerita sebelum dpt result? X mau tahu xpa, x paksa pon.. Hoho
Pagi2, siap pakai baju purple a.k.a baju PJ. Pergi dengan mak, ayah pergi keja x boleh la ikut.
Dah sampai sekolah, lari terus pergi kat kawan2, mcm org gila time jumpa kawan hari tu. Haha.
Mak mcm biasa-lah duduk dengan mak kawan2 yg laen.. Tunggu dengan penuh debaran.. Semua ayat ada waktu tu, "aduh, kecut perut aku" "aduh, sesak nafas la" "huh, nak luruh dah jantung" haha banyaak lg lah.
Hmm, time guru besar sampai sekolah, semua tengok muka GB mcm x puas hati, padahal nak scan muka GB happy ke, marah atau lain2.. GB senyum lebar je.. Bila semua guru naik atas tengok result, kami jenguk2 je dari bawah. Sorang2 cikgu turun, mira tengok muka cikgu semua blurr+senyum.. Rupanya ada makna yg tersirat, haha.. Then, pergi dewan beratur ikut kelas masing2.. Cegu pon dah berucap panjang lebar, tiba2 GB cakap "saya pon x mau ckp panjang, saya umumkan yg dpt 5A" Waktu tuh, jantung berlari sepantas kilat. Haha.. 1st, nama kawan Sofiah Sabihah.. 2nd, Cegu buat org suspen jaa, buat lambat2.. Nama aku disebut "Shamiraaa Bahari" Mira mcm x boleh nak jalan, terketar ketar.. Tapi realiti nya, betul lah dpt 5A. Haha,, Ok, dah dpt 5A, syukur alhamdulillah.. Hadiah pon ada la kan? Sekolah bg RM 50 kot.. Haha. Then, saudara-mara bg jugak lerr hadiah.. Haha..

Ok, habis cerita bab Result..
Harap terhibur dengan entri saya yg x seberapa ni..

Thursday, 15 November 2012

Morning!

Shamira | Thursday, November 15, 2012 | 0 Comments |
Anneyeonghaseyo, Mira imnida =)
sewel ke budak ni pepagi updateblog?
Eh mana da sewel, dia tak boleh tido, tu yg dia update blog :)
Ahaha merapu lah aku ni, sekarang dah pukul 1 pagi dan mira belum tido :)
Baek untuk tumbesaran kanak2 seperti mira tido lewat. Sbab apa? Sebab sekarang kan cuti sekolah, maka, tido lewat pon x apa lha kan? Haha..
Petang tadi mira buat sotong goreng tepung, rugi sapa yg x datang rumah mira. Haha.
Dan mira buat ice blend.. Uuu maseh terbayangkan ice blend tuu. Sedap oo. :p

Mata x terkatup lagi, apa aku nak buat? Hummm layan Running Man jelah jawabnya!
Haha! Bye, mira nak pi tngk variety show kesukaanku, Running Man wait for me!! Dah dua ep ketinggalan, sebab apa? Sebab IDM dah tamat tempoh, tu lha x crack awal2, kan dah kantoi.. Huhu :(
Okay2,
Bubye, Anneyeong, GoodNite.. Sweet dream :D
Basuh kaki sebelum tido dan doa =)

hello hello, sebelum tu, cer tengok ada tangan berbulu kat atas bahu kanan korang xD

Monday, 12 November 2012

Tinggal Kenangan

Shamira | Monday, November 12, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum / Hye / Salam Sejahtera / Salam Satu Malaysia (banyak plak dia bagi salam malam2 ni -,-)

Last Friday was the last day for us to stay together, feel like only yesterday i meet Them, seriously ! They was just like a family towards me :'(
When are we gonna meet again, when are we gonna laugh like crazy person again? When are we gonna teasing around like a mental person again? Uwaaaaaa all of that gonna disappear just like that.
Why does time flew away too fast?? Miss korang sangat sangat, nak jumpa hampa, nak peluk, nak melawak macam dulu :'(
Semua tinggal kenangan ja, sob sob sob :(

Tinggal kenangan jah pic ni, hope next year kita boleh jumpa, sekolah sama2..
Hope kita boleh kekal jadi sahabat yg baik dan persahabatan x akan putus jika
kita salaing berhubung dan saling mengingati... 
Sayang hampa seluas lautan yg tiada penghujungnya!!
 
Bila dah jumpa kawan baru, jangan lupakan mira :(
Mira sayang korang terutama A.N.S.A 
19.11.2012 kau tunngu je lah, aku pergi amek result UPSR.. InsyaAllah mira dapat 5A. Tolong doakan untuk mira & kawan2. Nervous pon ada jugak ni. Macam kucing nak beranak, buat tu x kena, buat ni x kena. Haha.

Done in this session, hope theres someone reading my post =)
Thanks for the "someone" who reads my post :D
Bye, Salam.

                         
 

1st Giveaway =)

Shamira | Monday, November 12, 2012 | 0 Comments |
Salam dan hai..

Nampak tak tittle tu? Kalau tak nampak memang hampa pendek umur. Haha
Okay sebenarnya mira menang GA, hehe syok sngt. Mau tak nyer 1st time join GA 1st time jgk menang.. Hehe, mira join GA ni biasa2 jerr.. Dy suruh mention nama bff then write down no 1 until 100.. Mira pon tulis lah.. Dy guna random.org. X sangka pulak mira boleh menang, no 1 pulak.. Adoyaii, dah tau mira menang tuh, sesak nafas terus. HAHA!

Hadiah : Tudung eksklusif (170) Sunglasses (250) Glitter pen & komik Ain Maisarah.
Dy suruh mira pilih satu, mira pon pilih lha tudung, berfaedah lha jugak kan dari yg laen2 tu?
Tapi yg peliknyer, GA ni dari minggu lepas lg, hadiah belum sampai sampai.. Apakah?
Mira dah tanya dy, tapi belum reply.. Huhu redho ja larh menunggu hadiah sampai ke tangan.
Apa apa pon! Sory lama x update blog, busy katakan.. Lepas ni mira selalu update blog, InsyaAllah. Sbb lepas ni cuti, so boleh lha jari jemari ni menaip =)

Byebye, Assalamualaikum ~_^

Thursday, 25 October 2012

Preparation !

Shamira | Thursday, October 25, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum & selamat tengahari =)

Mira di sini.. Awak di sana buat apa yerk?
Mira penat gila. Kenapa? Sbb esok kan raya, so mesti lha penat kan?

                                                 Haaaa mcm tuu lerr penatnya.. Hehe!

Pagi tadi, mira bangun awal, pukul 9.. Awal ke 9? Haha x pa kira awal lah jgk tu kan.
Mira bangkit jerr tengok rumah sunyi sepi, mak dan ayah dah keluar pi pasar menyoping..
Apa lagi, mira pon kemas lha rumah yg bersepah mcm x berpenghuni setahun nih.. Hehe..
Mak balik, terlopong mata dibuatnye, kiri kanan tangan mak/ayah penuh dngn plastik berisi barang dapur.. Kakak tolong angkat.. Baek kakak aku ni hah.
Mira tanya mak, "beli dak ikan nak buat laksa?" haha mira ni sebenarnya die hard fan of Laksa! So mira suruh lha mak beli ikan nak buat laksa raya ke-2 ni, jemput kawan2 sekolah..
Lepastu mak ckp "Ni hah ikan, pi besiang cepat, lepas besiang ikan, ayam pulak dua ekor duk dalam peti" mak aii nak pengsan mira.. hehe mana tak nya ikan tu 3 kilo, ayam 2 ekor, semua mira yg kena siang.. Adoyaiii, x pe lah janji tolong mak dngn ikhlas.. Lagipon sendiri yg nak makan. Hehe... Then lepas siang.. Mira basuh tangan perghhhh mira bau hanyir mcm x mandi setahun.. Hahaha.. Dah 12 tengahari bau rendang daging menusuk kalbu mira.. Haha! Mira cpt2 lari pergi dapur.. Bkn apa, nak rasa sebenarnya.. mak ckp "Ni awat yg dok lari mcm kena kejar anjing?" mira ckp "ehh dok aihh, nak rasa rendang tu hah sedap ke tak" haha trick jer sbb nak rasa sngt2 x tahan bau sedap.. Ahh mira rasa nak raya sekarang jerr.. X sabar dah.. Esok sehari kat rumah makngah, dy buat korban =)
Hah!! Mak mira tengah buat kek span, uuuu sedap nyerr! Siapa nak datanglah rumah mira esok atau lusa, terbuka untuk sesiapa saja janji orang tu waras.. Hehe

Mira x tau nak cita apa dah.. Hehe... Petang ni insyaallah mira update lagi..
Okay mira nak pesan, hati2 di jalan raya yg sibuk sekarang, awak take care tau?!
Saya sayang awak! ileviu♥ 
Buh bye, Salam..

PS : sory blog mira x habes edit lg.. maaf sangat2 yerk? ~_^ *wink wink* 

Wednesday, 24 October 2012

Larut Malam

Shamira | Wednesday, October 24, 2012 | 0 Comments |
Hai Awak ! Ye, awak lah =)

Apabila larut malam begini, maka berjaga-jaga lah anda.. Hehe
ok2, mira bila midnight cegini memang gila ckit, meroyan agaknya.. Haha
Terasa seronok bila dpt berblogging kembali, dpt luah perasaan ni yg dok pendam jer =)
Tapi yg utama mesti lha Allah kan? Hehe mesti lah mira luah kat Allah dulu. 
Apa yg aku ckp nih? Huhu sory malam2 x betul siket.
Nak dengar cita tak? X nak dengar x pa mira faham, hehe faham lah sangat. Tengok, ni perangai baru mira, suka sangat ckp panjang2 tapi x dak makna.. Apa orang panggil eh? Hah! Merapu lha tu!! Hehe mira suka merapu sekarang, jgn amalkan sikap ni x baik untuk kesihatan korang =)
Korang2, korang cuba tengok sebelah korang. Ada orang tengah melambai tangan kat korang.. Rambut dya laen mcm jerr warna putih. Korang cuba tengok kat atas, ada rambut panjang berjuntai2.
Eyerr tengok kat bahu kiri korang, ada tangan berbulu lha! HAHA!


Mira buat cita midnight x menjadi.. X pa mira x pa nanti lama2 ok lha tu, kau kan belom adapted lagi dunia berblogging nih.. Ahaha  mira melalut lagi -,-
Sory kalau korang x terhibur dengan prank mira nyh.. Million sory! ^_~ *wink wink*
Okay mira ngantuk tahap gaban dah ni..
Gudnight awak! Saya sayang awak! Insyaallah nanti mira update lagi walaupon x de orang baca entri mira.. Hehe.
Assalamualaikum, Sweet dreem tau?! ^^
ileviu♥ 

I am BACK !!

Shamira | Wednesday, October 24, 2012 | 0 Comments |
After a few decade Im Back!!
 
Assalamualaikum. Hai..
Errrr korang kenal ke tak nih siapa? Huhuhu :(
Ni mira lah.. Mira budak x bertanggungjawab tuu~~ 
Sekarang rasa bersalah pulak, kenapa-lah mira x update blog begitu lama.. 
Okay2 mira ngaku mira nih such as
Sob sob.. Mira nak mintak maaf sbb x update blog lama sangat.. Sory yerk! Pleaseeee Yayang! Hehe..  Fine, sekarang mira dah Change okay.. Mira dah matured berbanding dulu =)
Mira ingat nak berblogging balik pon sebab Besfie mira dua orang nih  http://diary-aneesa.blogspot.com/ & http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/. Mekaseh korang! Tanpa awak dan awak, mira x mungkin berblogging kembali =') Lepas ni insyaallah mira akan selalu update blog yg dah ditinggalkan lebih kurang 3 dekad nih.. Hehe korang maafkan mira tau! Please ~_^ *wink-wink*
 
 
Okay, lepas ni mira lebih matang ! Mira lebih rajin update blog ni !
I Love You so many much more ♥♥♥ ! =D
Forgive me okay?? 

Sunday, 6 May 2012

Busy :(

Shamira | Sunday, May 06, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum.. hai. anneyeong..
kali ni memang meera mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki.. hehe
sbb meera lama tak update blog.. sory sangat2. bianata.
meera tak update blog bukan apa tp meera busy sangat2 hehe..
bak kata the busiest month. esok exam,, meera busy la sikit nak study, nat buat revision lg..
exam kali nak buat yg terbaik and nak pecah rekod.. kalau boleh InsyaALLAH meera nak bg dpt 5A exam ni. nak bg mak ayah dengan cegu kagum dgn meera.. sebelum ni meera tak pernah lg dpt 5a. so, exam ni meera nak buat betul2..
tolong doakan meera supaya meera boleh buat exam ni tau..
japgi nak pegi rumah kawan buat study group.. mintak2 apa yg meera baca nanti... akn dpt meera ingat untuk jawab exam esk..
meera nak pegi makan nasi,, mandi sbb bau masam hehe biasala baru balik sekolah.. pastu nak sembahyang..
bersiap. and pegi rumah kawan.
bye assalamualaikum.. ;)
one more time bianata.

Saturday, 21 April 2012

Stresss !!

Shamira | Saturday, April 21, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum. Hai. Lama meera tak update kan ? sorylah. huhu.. lama ke ? 4 hari je pon..
stress ?? tak stress pon.. haha. sekarang ni happy je. settle dah semua pergaduhan bla bla tu.
hmm nak story story lah siket kat korang. tu pon kalau korang nak baca lah.huhu
Sebenarnya meera ni fan korea tu.. tp tak la fanatik sangat.. suka n suka je. haha. betul ke tak fanatik ?? entah laa..
meera suka cita korea n movie korea. meera pon suka gak macam group group korea tu..
meera suka variety show.. yg paling meera minat Running Man, Family Outing,Invincible Youth 1 n 2,
Strong Heart and banyak lagi lah..
semalam tengok Fashion King dekat channel ONE. Best sangat. dah la ada Yuri dengan Shin Se Kyung.
Dua2 comel.. cita ni macam mengenai fashion fashion laa..
pastu tengok Love Rain dekat channel KBS.. yg ni pon best sangat. Ada Yoona..
Running Man variety show yg paling best meera tengok..gelak sampai tak ingat dunia !!
Favourite member Song Ji Hyo.. Kim Joong Kook,Haha,Jaesuk n semua.
satu lagi yg paling best Family outing season 1.. best sangat. gelak sampai tak ingat dunia jugak !!. HAHA melebih pulak.
favourite member. Hyori.Joong Kook,Jaesuk n semua lah.. 
Invincible youth season 1 best lah sbb airtime sunny banyak..
kalau season 2 airtime sunny tak banyak sangat..
tp mungking lpas ni banyak kot. huhu
Huh meera cakap macam tak dak apa pon kan?? huhu tak dak makna.haha
dah tak tau nak cakap apa dah..
Sampai sini je post kali ny.
Bubye ;)
Assalamualaikum.
Anneyeong !!

Tuesday, 17 April 2012

Kenapa dia ni ??

Shamira | Tuesday, April 17, 2012 | 3 Comments |
Assalamualaikum..
The 2nd post. Huhu.. umm arini dkat sekolah mcm biasa nothing interesting happen.
Tp ada la skt benda berlaku nak kata gaduh tak.. Maybe sbb dia jealous kot. Huhu.
Dia jealous ? umm rasanya ye kot... BTW dia tu bff meera. Hazirah.. dia jealous sbb meera tak layan dia.
meera layan kawan sebelah meera ni je.. kadang2 rasa rimas sikit laa. tp nak buat macam mana ek ?
Bukan meera benci dkt dia tp dia tu terlebih sangat. Dia ckp dia ada bff iaitu meera.ainin,milin dengan nurul.
Tp dia rapat dengan meera je.. bff apa macam tu.. So, tdi ni meera tak layan la dia sangat. meera layan bff meera yg lain tu.. tak nak la diorang salah faham.. Sbb meera layan hazirah ni je.. Hmm ntah la..-Adakah ini tindakan yg betul ?-
Ughh stress !
Tp last2 dia oke dah..
(Biasalahkan masalah kanak2).. HAHA ! 
~Walau apa pon yg terjadi di antara kami.. meera akan sentiasa bersama diorang sbb diorang ni meera dah anggap macam family dah~.. hehe.. :)
Bubye sampai sini je post kali ni..post yg melibatkan (luahan perasaan) huhu...
Assalamualaikum.. -sAyAnG kOrAnG !!-

Sunday, 15 April 2012

Im New Here

Shamira | Sunday, April 15, 2012 | 1 Comments |

Haihaihai..Assalamualaikum..keke. seperti yg di atas. Im new here. ! hehe.. hmm x tau nak cakap apa lah.. biasa lah kan baru.. hihi.. k nak perkenalkan diri dulu.. ehem ehem. testing testing..
oke my name Shamira.. just call me Meera.. kekeke.. umur muda lagi tau baru 12 tahun ! haha..
kalau meera ada pape yg tak tau nak tanya korang lah.. ok ? huhu.. Ummm tak tau nak cakap ape dah laa.. sampai sini je for the 1st post..
 Jangan lupa follow meera tau ..keke.. nanti meera follow korang balik..
 kk dah untuk 1st post..
BTW meera nak bagitau yg BFF meera adalah Ainin,Amilin,Nurul n Hazirah.. Ainin ada blog.. Belog Ainin.. follow dia jugak tau.. Ainin sila beri tunjuk ajar untuk meera..hehe
Bye..Assalamualaikum. Anneyeong.. :)

testing

Shamira | Sunday, April 15, 2012 | 1 Comments |
testing