Thursday, 25 October 2012

Preparation !

Shamira | Thursday, October 25, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum & selamat tengahari =)

Mira di sini.. Awak di sana buat apa yerk?
Mira penat gila. Kenapa? Sbb esok kan raya, so mesti lha penat kan?

                                                 Haaaa mcm tuu lerr penatnya.. Hehe!

Pagi tadi, mira bangun awal, pukul 9.. Awal ke 9? Haha x pa kira awal lah jgk tu kan.
Mira bangkit jerr tengok rumah sunyi sepi, mak dan ayah dah keluar pi pasar menyoping..
Apa lagi, mira pon kemas lha rumah yg bersepah mcm x berpenghuni setahun nih.. Hehe..
Mak balik, terlopong mata dibuatnye, kiri kanan tangan mak/ayah penuh dngn plastik berisi barang dapur.. Kakak tolong angkat.. Baek kakak aku ni hah.
Mira tanya mak, "beli dak ikan nak buat laksa?" haha mira ni sebenarnya die hard fan of Laksa! So mira suruh lha mak beli ikan nak buat laksa raya ke-2 ni, jemput kawan2 sekolah..
Lepastu mak ckp "Ni hah ikan, pi besiang cepat, lepas besiang ikan, ayam pulak dua ekor duk dalam peti" mak aii nak pengsan mira.. hehe mana tak nya ikan tu 3 kilo, ayam 2 ekor, semua mira yg kena siang.. Adoyaiii, x pe lah janji tolong mak dngn ikhlas.. Lagipon sendiri yg nak makan. Hehe... Then lepas siang.. Mira basuh tangan perghhhh mira bau hanyir mcm x mandi setahun.. Hahaha.. Dah 12 tengahari bau rendang daging menusuk kalbu mira.. Haha! Mira cpt2 lari pergi dapur.. Bkn apa, nak rasa sebenarnya.. mak ckp "Ni awat yg dok lari mcm kena kejar anjing?" mira ckp "ehh dok aihh, nak rasa rendang tu hah sedap ke tak" haha trick jer sbb nak rasa sngt2 x tahan bau sedap.. Ahh mira rasa nak raya sekarang jerr.. X sabar dah.. Esok sehari kat rumah makngah, dy buat korban =)
Hah!! Mak mira tengah buat kek span, uuuu sedap nyerr! Siapa nak datanglah rumah mira esok atau lusa, terbuka untuk sesiapa saja janji orang tu waras.. Hehe

Mira x tau nak cita apa dah.. Hehe... Petang ni insyaallah mira update lagi..
Okay mira nak pesan, hati2 di jalan raya yg sibuk sekarang, awak take care tau?!
Saya sayang awak! ileviu♥ 
Buh bye, Salam..

PS : sory blog mira x habes edit lg.. maaf sangat2 yerk? ~_^ *wink wink* 

Wednesday, 24 October 2012

Larut Malam

Shamira | Wednesday, October 24, 2012 | 0 Comments |
Hai Awak ! Ye, awak lah =)

Apabila larut malam begini, maka berjaga-jaga lah anda.. Hehe
ok2, mira bila midnight cegini memang gila ckit, meroyan agaknya.. Haha
Terasa seronok bila dpt berblogging kembali, dpt luah perasaan ni yg dok pendam jer =)
Tapi yg utama mesti lha Allah kan? Hehe mesti lah mira luah kat Allah dulu. 
Apa yg aku ckp nih? Huhu sory malam2 x betul siket.
Nak dengar cita tak? X nak dengar x pa mira faham, hehe faham lah sangat. Tengok, ni perangai baru mira, suka sangat ckp panjang2 tapi x dak makna.. Apa orang panggil eh? Hah! Merapu lha tu!! Hehe mira suka merapu sekarang, jgn amalkan sikap ni x baik untuk kesihatan korang =)
Korang2, korang cuba tengok sebelah korang. Ada orang tengah melambai tangan kat korang.. Rambut dya laen mcm jerr warna putih. Korang cuba tengok kat atas, ada rambut panjang berjuntai2.
Eyerr tengok kat bahu kiri korang, ada tangan berbulu lha! HAHA!


Mira buat cita midnight x menjadi.. X pa mira x pa nanti lama2 ok lha tu, kau kan belom adapted lagi dunia berblogging nih.. Ahaha  mira melalut lagi -,-
Sory kalau korang x terhibur dengan prank mira nyh.. Million sory! ^_~ *wink wink*
Okay mira ngantuk tahap gaban dah ni..
Gudnight awak! Saya sayang awak! Insyaallah nanti mira update lagi walaupon x de orang baca entri mira.. Hehe.
Assalamualaikum, Sweet dreem tau?! ^^
ileviu♥ 

I am BACK !!

Shamira | Wednesday, October 24, 2012 | 0 Comments |
After a few decade Im Back!!
 
Assalamualaikum. Hai..
Errrr korang kenal ke tak nih siapa? Huhuhu :(
Ni mira lah.. Mira budak x bertanggungjawab tuu~~ 
Sekarang rasa bersalah pulak, kenapa-lah mira x update blog begitu lama.. 
Okay2 mira ngaku mira nih such as
Sob sob.. Mira nak mintak maaf sbb x update blog lama sangat.. Sory yerk! Pleaseeee Yayang! Hehe..  Fine, sekarang mira dah Change okay.. Mira dah matured berbanding dulu =)
Mira ingat nak berblogging balik pon sebab Besfie mira dua orang nih  http://diary-aneesa.blogspot.com/ & http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/. Mekaseh korang! Tanpa awak dan awak, mira x mungkin berblogging kembali =') Lepas ni insyaallah mira akan selalu update blog yg dah ditinggalkan lebih kurang 3 dekad nih.. Hehe korang maafkan mira tau! Please ~_^ *wink-wink*
 
 
Okay, lepas ni mira lebih matang ! Mira lebih rajin update blog ni !
I Love You so many much more ♥♥♥ ! =D
Forgive me okay??