Thursday, 25 October 2012

Preparation !

Shamira | Thursday, October 25, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum & selamat tengahari =)

Mira di sini.. Awak di sana buat apa yerk?
Mira penat gila. Kenapa? Sbb esok kan raya, so mesti lha penat kan?

                                                 Haaaa mcm tuu lerr penatnya.. Hehe!

Pagi tadi, mira bangun awal, pukul 9.. Awal ke 9? Haha x pa kira awal lah jgk tu kan.
Mira bangkit jerr tengok rumah sunyi sepi, mak dan ayah dah keluar pi pasar menyoping..
Apa lagi, mira pon kemas lha rumah yg bersepah mcm x berpenghuni setahun nih.. Hehe..
Mak balik, terlopong mata dibuatnye, kiri kanan tangan mak/ayah penuh dngn plastik berisi barang dapur.. Kakak tolong angkat.. Baek kakak aku ni hah.
Mira tanya mak, "beli dak ikan nak buat laksa?" haha mira ni sebenarnya die hard fan of Laksa! So mira suruh lha mak beli ikan nak buat laksa raya ke-2 ni, jemput kawan2 sekolah..
Lepastu mak ckp "Ni hah ikan, pi besiang cepat, lepas besiang ikan, ayam pulak dua ekor duk dalam peti" mak aii nak pengsan mira.. hehe mana tak nya ikan tu 3 kilo, ayam 2 ekor, semua mira yg kena siang.. Adoyaiii, x pe lah janji tolong mak dngn ikhlas.. Lagipon sendiri yg nak makan. Hehe... Then lepas siang.. Mira basuh tangan perghhhh mira bau hanyir mcm x mandi setahun.. Hahaha.. Dah 12 tengahari bau rendang daging menusuk kalbu mira.. Haha! Mira cpt2 lari pergi dapur.. Bkn apa, nak rasa sebenarnya.. mak ckp "Ni awat yg dok lari mcm kena kejar anjing?" mira ckp "ehh dok aihh, nak rasa rendang tu hah sedap ke tak" haha trick jer sbb nak rasa sngt2 x tahan bau sedap.. Ahh mira rasa nak raya sekarang jerr.. X sabar dah.. Esok sehari kat rumah makngah, dy buat korban =)
Hah!! Mak mira tengah buat kek span, uuuu sedap nyerr! Siapa nak datanglah rumah mira esok atau lusa, terbuka untuk sesiapa saja janji orang tu waras.. Hehe

Mira x tau nak cita apa dah.. Hehe... Petang ni insyaallah mira update lagi..
Okay mira nak pesan, hati2 di jalan raya yg sibuk sekarang, awak take care tau?!
Saya sayang awak! ileviu♥ 
Buh bye, Salam..

PS : sory blog mira x habes edit lg.. maaf sangat2 yerk? ~_^ *wink wink* 

No comments: