Tuesday, 18 December 2012

The Lazy

Shamira | Tuesday, December 18, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum. Hai.

Uhm, first nak minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. Sebab lama x update blog. Tittle pon 'The Lazy' kan? Meaning? Aku nie pemalas lha. Hewhew.
Cuti nie masa aku di habiskan dengan makan, tido, mandi, baca novel, online. X bermakna kan? Tapi x der lha sepanjang masa tu jer kerja aku. Haha. Lagi pon mira x update blog ada sbb gak, sbb otak nie kering xdak idea nak update entri apa. :p

Okayh, sekarang nak tunjuk my own handmade Pavlova. Buat sendiri ok tanpa bantuan ibu dan kakak. Hahah. *tngh bangga dan perasan* muntah warna-warni

*Dont jugde a things by its look* xD

Ingat nak tunjuk resepi, tapi malas lha. Sendiri pon tengok Dekat Mr. Google jer.
Tp, kalau x letak buah tu pon ok jgk sebenarnya, Kalau letak lg awesome lah, tambah buah yg masam.
Aku letak buah mangga a.k.a pelam ja. Sbb xde buah kiwi/strawberry.

Okay, dome for this entry. Sorry pendek je kan. Huhu. 
Bye bye. ^^

thanks for reading*

Monday, 3 December 2012

December?

Shamira | Monday, December 03, 2012 | 2 Comments |
Assalamualaikum dan Hye.
Oppa, amma, chingu, harabuji, haramoni, unnie, oppa, ahjumma, ahjusshi, yeorobun, Anneyeong!

Cepat nya masa berlalu kan? Tu lah orang kata Masa tu emas kalau tak guna betul2 rugi.
Rasa x percaya dan bulan December/12, rasa baru jaa masuk sekolah darjah 1 jumpa kawan2 baru. Tahun depan x tahu lah sekolah sama ke tidak. Rabu ni nak keluar outing ngan classmate tp x banyak yg boleh pegi sbb balik kampung, tiba2 sebak menghinggap di hati  huuuu bila lg lah nak dpt jumpa hampa.. Hari khamis birthday Nurul a.k.a Joyah.. Joyah? Ya, joyah dia suka ckp menda tu kalau ada benda yg dia x suka jadi. HAHA! xD Mira suruh dia buat makan2 hari khamis tu panggil kawan2, boleh la jumpa kan? Tp nak beli hadiah apa? Rabu ni lah beli sama keluar tuu :D
Td nak pi rumah nurul amek borang MRSM, ternampak orang tu pakai baju melayu. HAHA! Dpt jugak nampak muka dia setelah sekian lamanya. Cis! Sempat lg dngn jiwang karatnya! Itu lah pengaruh novel banyak sangat.. Sekarang cuti, kerja baca jelah novel yg bertimbun2 dlm rak kat bilik tu. Tenagh baca satu novel ni tebal jugak la tajuk dia 7 Hari MencintaiMu. Best novel tu, sedih jugak. Untuk yg dah pernah baca, best kan? Ainin dah pernah baca kan? Semalam tido pukul 4 pagi semata-mata nak baca novel. Apa ni, aku melalut sampai ke bab novel pulak. Hehe, sory.
Erm, rabu ni kakak last paper SPM nya, LK kalau x silap. Wish you luck Sis :)
December ni bulan yg agak boring sebenarnya. Kecuali 15 december ni x boring kot! Sbb nak pi beli fon baru yg dijanjikan sebagai hadiah UPSR. Hehe *angkat kening dua belah* xD
December ni, x tau lg nak pegi holiday mana, maybe KL dan entah la. X bincang pon lg bab holiday :3
December ni jugak mungkin menjadi bulan yg dipenuhi dngn kegiatan membuat cakes. Haha.
Biasalah kakak kan hobi dia buat kek samalh ngan adik nya. Menumpang sekaki. Kemarin ajak kak buat pavlova, dia ckp tunggu lps hari rabu, dia buat kek puas2.

Eh, panjang lah pulak aku melalut. Pening x entri kali ni?
Mesti la kan, selalu entri entri mira semua nya melalut je. Haha
Ok, sudah cukup sudah untuk entri hari ni.
Assalamualaikum. Bye. *berhiburlah anda dengan entri berhabuk ini, kahkahkah*