Monday, 26 November 2012

Syukur :)

Shamira | Monday, November 26, 2012 | 0 Comments |
Assalamalaikum =)
Sihat ka? Makan dah? *Banyak tanya sbb lama x update blog, haha*

Busy lah walaupon dah holiday, haritu dah dpt result.. Nak tau ka? Haha, Alhamdulillah dpt 5A.
Nak tau cerita sebelum dpt result? X mau tahu xpa, x paksa pon.. Hoho
Pagi2, siap pakai baju purple a.k.a baju PJ. Pergi dengan mak, ayah pergi keja x boleh la ikut.
Dah sampai sekolah, lari terus pergi kat kawan2, mcm org gila time jumpa kawan hari tu. Haha.
Mak mcm biasa-lah duduk dengan mak kawan2 yg laen.. Tunggu dengan penuh debaran.. Semua ayat ada waktu tu, "aduh, kecut perut aku" "aduh, sesak nafas la" "huh, nak luruh dah jantung" haha banyaak lg lah.
Hmm, time guru besar sampai sekolah, semua tengok muka GB mcm x puas hati, padahal nak scan muka GB happy ke, marah atau lain2.. GB senyum lebar je.. Bila semua guru naik atas tengok result, kami jenguk2 je dari bawah. Sorang2 cikgu turun, mira tengok muka cikgu semua blurr+senyum.. Rupanya ada makna yg tersirat, haha.. Then, pergi dewan beratur ikut kelas masing2.. Cegu pon dah berucap panjang lebar, tiba2 GB cakap "saya pon x mau ckp panjang, saya umumkan yg dpt 5A" Waktu tuh, jantung berlari sepantas kilat. Haha.. 1st, nama kawan Sofiah Sabihah.. 2nd, Cegu buat org suspen jaa, buat lambat2.. Nama aku disebut "Shamiraaa Bahari" Mira mcm x boleh nak jalan, terketar ketar.. Tapi realiti nya, betul lah dpt 5A. Haha,, Ok, dah dpt 5A, syukur alhamdulillah.. Hadiah pon ada la kan? Sekolah bg RM 50 kot.. Haha. Then, saudara-mara bg jugak lerr hadiah.. Haha..

Ok, habis cerita bab Result..
Harap terhibur dengan entri saya yg x seberapa ni..

Thursday, 15 November 2012

Morning!

Shamira | Thursday, November 15, 2012 | 0 Comments |
Anneyeonghaseyo, Mira imnida =)
sewel ke budak ni pepagi updateblog?
Eh mana da sewel, dia tak boleh tido, tu yg dia update blog :)
Ahaha merapu lah aku ni, sekarang dah pukul 1 pagi dan mira belum tido :)
Baek untuk tumbesaran kanak2 seperti mira tido lewat. Sbab apa? Sebab sekarang kan cuti sekolah, maka, tido lewat pon x apa lha kan? Haha..
Petang tadi mira buat sotong goreng tepung, rugi sapa yg x datang rumah mira. Haha.
Dan mira buat ice blend.. Uuu maseh terbayangkan ice blend tuu. Sedap oo. :p

Mata x terkatup lagi, apa aku nak buat? Hummm layan Running Man jelah jawabnya!
Haha! Bye, mira nak pi tngk variety show kesukaanku, Running Man wait for me!! Dah dua ep ketinggalan, sebab apa? Sebab IDM dah tamat tempoh, tu lha x crack awal2, kan dah kantoi.. Huhu :(
Okay2,
Bubye, Anneyeong, GoodNite.. Sweet dream :D
Basuh kaki sebelum tido dan doa =)

hello hello, sebelum tu, cer tengok ada tangan berbulu kat atas bahu kanan korang xD

Monday, 12 November 2012

Tinggal Kenangan

Shamira | Monday, November 12, 2012 | 0 Comments |
Assalamualaikum / Hye / Salam Sejahtera / Salam Satu Malaysia (banyak plak dia bagi salam malam2 ni -,-)

Last Friday was the last day for us to stay together, feel like only yesterday i meet Them, seriously ! They was just like a family towards me :'(
When are we gonna meet again, when are we gonna laugh like crazy person again? When are we gonna teasing around like a mental person again? Uwaaaaaa all of that gonna disappear just like that.
Why does time flew away too fast?? Miss korang sangat sangat, nak jumpa hampa, nak peluk, nak melawak macam dulu :'(
Semua tinggal kenangan ja, sob sob sob :(

Tinggal kenangan jah pic ni, hope next year kita boleh jumpa, sekolah sama2..
Hope kita boleh kekal jadi sahabat yg baik dan persahabatan x akan putus jika
kita salaing berhubung dan saling mengingati... 
Sayang hampa seluas lautan yg tiada penghujungnya!!
 
Bila dah jumpa kawan baru, jangan lupakan mira :(
Mira sayang korang terutama A.N.S.A 
19.11.2012 kau tunngu je lah, aku pergi amek result UPSR.. InsyaAllah mira dapat 5A. Tolong doakan untuk mira & kawan2. Nervous pon ada jugak ni. Macam kucing nak beranak, buat tu x kena, buat ni x kena. Haha.

Done in this session, hope theres someone reading my post =)
Thanks for the "someone" who reads my post :D
Bye, Salam.

                         
 

1st Giveaway =)

Shamira | Monday, November 12, 2012 | 0 Comments |
Salam dan hai..

Nampak tak tittle tu? Kalau tak nampak memang hampa pendek umur. Haha
Okay sebenarnya mira menang GA, hehe syok sngt. Mau tak nyer 1st time join GA 1st time jgk menang.. Hehe, mira join GA ni biasa2 jerr.. Dy suruh mention nama bff then write down no 1 until 100.. Mira pon tulis lah.. Dy guna random.org. X sangka pulak mira boleh menang, no 1 pulak.. Adoyaii, dah tau mira menang tuh, sesak nafas terus. HAHA!

Hadiah : Tudung eksklusif (170) Sunglasses (250) Glitter pen & komik Ain Maisarah.
Dy suruh mira pilih satu, mira pon pilih lha tudung, berfaedah lha jugak kan dari yg laen2 tu?
Tapi yg peliknyer, GA ni dari minggu lepas lg, hadiah belum sampai sampai.. Apakah?
Mira dah tanya dy, tapi belum reply.. Huhu redho ja larh menunggu hadiah sampai ke tangan.
Apa apa pon! Sory lama x update blog, busy katakan.. Lepas ni mira selalu update blog, InsyaAllah. Sbb lepas ni cuti, so boleh lha jari jemari ni menaip =)

Byebye, Assalamualaikum ~_^